fbpx
Blago prirode

🍵 Čajevi za svaki dan

Povrat robe

Procedura za povrat robe

Kupovina je situaciona i individualna, pa se mogu dogoditi slučajevi gde će kupac tražiti od nas da se kupljena roba vrati iz više razloga. Zakon krajnjem potrošaču to omogućava u određenom roku. Nakon utvrđivanja da je roba vraćena u istom stanju kako je i poslata tj. prodata (neoštećena i ispravna i roba i ambalaža), vrši se povrat novca kupcu ili zamena uz doplatu za neki drugi artikal.

KUPAC ROBU MOŽE DA VRATI SAMO U SLEDEĆIM SLUČAJEVIMA UZ RAČUN I NAPISAN RAZLOG VRAĆANJA:

1. Krajnji kupac zakonski može u slučaju poručivanja putem WEB-a vratiti robu u roku od 30 dana od preuzimanja artikla, slanjem robe kurirskom službom. U tom slučaju se obračunavaju i radni i neradni dani. 2. Ukoliko je greškom prodavnice fakturisana roba koju kupac nije poručio, rok za započinjanje procedure povraćaja robe je 24h od trenutka prijema robe. U ovom roku to može uraditi bez ikakvog objašnjenja i tražiti da zameni za drugi artikal, uz doplatu, ili da zahteva povrat novca. Zato je najbolje za kupca da robu proverava po prijemu od kurira. Kupac nas o ovom obaveštava pozivom na broj +381 63 . Ukoliko kupac vraća artikal koji je dobio putem kurirske službe, zakonski rok je 30 dana od prijema robe od kurira. U tom roku kupac se upućuje na slanje kupljenog artikla na našu adresu.

KUPAC ĆE NA OVU ADRESU POSLATI:

  • Artikal koji vraća i garantni list (ukoliko ga je dobio)
  • Kopiju računa (da se original ne zagubi)
  • Napisan na papiru razlog vraćanja (predomislio se, ne odgovara, neispravno primljeno,…)

Kupac je dužan da vrati robu, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Kupac snosi isključivo direktne troškove vraćanja robe, osim ako se trgovac saglasio sa tim da ih on snosi ili ako nije prethodno obavestio potrošača da je potrošač u obavezi da ih plati.

KUPAC JE ISKLJUČIVO ODGOVORAN ZA UMANJENU VREDNOST ROBE KOJA NASTANE KAO POSLEDICA RUKOVANJA ROBOM NA NAČIN KOJI NIJE ADEKVATAN, ODNOSNO PREVAZILAZI ONO ŠTO JE NEOPHODNO DA BI SE USTANOVILI PRIRODA, KARAKTERISTIKE I FUNKCIONALNOST ROBE.

Prodavac je dužan da bez odlaganja izvrši povraćaj uplata koje je primio od potrošača, uključujući i troškove isporuke, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak. Prodavac može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok potrošač ne dostavi dokaz da je poslao robu trgovcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo, osim u slučaju kada je trgovac ponudio da sam preuzme robu. Po prijemu ovako poslate robe služba reklamacija će utvrditi stanje i ispravnost artikla i ukoliko su ispoštovani napred navedeni kriterijumi odobriti povraćaj novca kupcu u skladu sa zakonskim obavezama. Ukoliko Vam je pošiljka stigla oštećena, neophodno je da u roku od 24 sata kontaktirate kurirsku službu koja je isporučila paket, kako bi napravili zapisnik.  

Blog

Hepato Plus čaj: Moć prirode u borbi protiv holesterola i triglicerida

Prirodno rešenje za zdravlje jetre U današnje vreme sve više ljudi traži prirodne načine za održavanje zdravlja. Hepato Plus čaj…

Holesterol?

Šta su holesterol i trigliceridi? Holesterol i trigliceridi su lipidi (mast) koje naše telo koristi kao izvor energije i za…

Čajevi za želudac: Prirodni lekovi za vaše digestivno zdravlje

Otkrijte najbolje čajeve za smirivanje želuca Kada je u pitanju održavanje zdravlja digestivnog sistema, prirodni pristupi poput konzumiranja biljnih čajeva…