fbpx
Blago prirode

🍵 Čajevi za svaki dan

Čaj za Trigliceride

Trigliceridi su vrsta masti (lipida) prisutna u krvi. Kada jedete, telo pretvara kalorije koje ne treba odmah u trigliceride, koji se čuvaju u masnim ćelijama.

Hormoni potom oslobađaju trigliceride za energiju između obroka. Ako često jedete više kalorija nego što trošite, posebno iz ugljenih hidrata, možete imati visok nivo triglicerida (hipertrigliceridemija).

Šta su Trigliceridi 🩸

Trigliceridi su glavni oblik masti u telu i ključni su izvor energije.

Normalne vrednosti triglicerida su ispod 150 mg/dL. Vrednosti između 150-199 mg/dL se smatraju granično visokim, 200-499 mg/dL visokim, a iznad 500 mg/dL vrlo visokim. Trigliceridi su često povezani sa holesterolom, ali su različite vrste masti u krvi. Visoki trigliceridi mogu povećati rizik od koronarnih bolesti srca, posebno kod žena.

Kako stabilizovati Trigliceride 📉

Biljni čaj Hepato Plus je specijalno formulisan da pomogne u regulisanju triglicerida i lošeg holesterola. Sastoji se od prirodnih sastojaka koji su poznati po svojim blagotvornim efektima na jetru i metabolizam masti, kao što su koren maslačka (taraxaci radix), koren đumbira (zingiberis radix), plod komorača (foeniculi fructus), koren encijana (gentianae radix), trava preslice (equiseti herba), bobica kleke (juniperi fructus) i trava meuma (meum mutellina herba). Redovnim konzumiranjem Hepato Plus čaja, možete doprineti održavanju zdravih nivoa triglicerida.

Hepato

Zašto na vreme trebate rešiti Trigliceride 🕒

Visoki trigliceridi mogu povećati rizik od srčanih bolesti i pankreatitisa. Pravovremeno rešavanje ovog problema može pomoći u smanjenju ovih rizika i poboljšanju opšteg zdravstvenog stanja.

Od koliko godina se pojavljuju 👴

Problemi sa trigliceridima mogu se pojaviti u bilo kojem životnom dobu, ali su češći kod odraslih, posebno kako se približavaju srednjim godinama.

Da li su nasledni 👨‍👩‍👧‍👦

Postoji genetska predispozicija za visoke trigliceride, što znači da se mogu naslediti. Međutim, životni stil igra ključnu ulogu u njihovom regulisanju.

Kako da utvrdim da li imam Trigliceride 💉

Da biste utvrdili nivo triglicerida, potrebno je obaviti krvni test. Ako su vrednosti visoke, važno je preduzeti korake za njihovo smanjenje, uključujući promene u ishrani, fizičku aktivnost i možda korišćenje proizvoda kao što je Hepato Plus čaj.

Šta je Hepato Plus? 🍵

Hepato Plus čaj
Čaj za Trigliceride 3

Čaj Hepato Plus je vaš prirodni saveznik u održavanju zdravih nivoa triglicerida. Sa svojim blagotvornim biljnim sastojcima, ovaj čaj nudi prirodan način za podršku vašem zdravlju i dobrobiti.

Blog

Hepato Plus čaj: Moć prirode u borbi protiv holesterola i triglicerida

Prirodno rešenje za zdravlje jetre U današnje vreme sve više ljudi traži prirodne načine za održavanje zdravlja. Hepato Plus čaj…

Holesterol?

Šta su holesterol i trigliceridi? Holesterol i trigliceridi su lipidi (mast) koje naše telo koristi kao izvor energije i za…

Čajevi za želudac: Prirodni lekovi za vaše digestivno zdravlje

Otkrijte najbolje čajeve za smirivanje želuca Kada je u pitanju održavanje zdravlja digestivnog sistema, prirodni pristupi poput konzumiranja biljnih čajeva…